середа, 5 травня 2021 р.

Стартап нових ідей

    28 квітня для шкільних бібліотекарів міста Краматорська пройшов Стартап нових ідей «Актуальні виклики для шкільної бібліотеки».
    Зав. бібліотеки ЗОШ № 1 Мезенова Г.О. познайомила колег з ще одним трендом у світі, який використовують бібліотеки. Це тренд «Зроби своїми руками» або Мейкерспейс. Мейкерспейс - це публічний простір, де можна користуватися обладнанням, спілкуватися з однодумцями і придумувати дивовижні винаходи. Мейкери об'єднуються і створюють творчі майстерні. А бібліотеки можуть виділити простір для таких майстерень.

    Було розглянуто декілька мейкерських середовищ. На власному прикладі Галина Олександрівна показала, як через створення мейкерспейсів у себе в шкільній бібліотеці мейкерський рух може сприяти залученню користувачів до читання.

    Зав. бібліотеки ЗОШ №18 Москвіна-Плуталова Т.Л. ознайомила учасників заходу з поняттям івент-маркетинг та з івент-послугами.

    Для реалізації завдань бібліотеки застосовуються різні види інтегрованих маркетингових комунікацій. Був представлений досвід роботи за останні місяці. Зміст заходів з популяризації ресурсів та послуг бібліотеки перейшов на новий рівень обслуговування (он-лайн, дистанційне).

    Зав. бібліотеки ЗОШ №11 Шакалова У.О. у своєму виступі зауважила, що івенти стають однією із форм роботи бібліотеки Нової української школи. Адже івенти представлять заходи, які спрямовані на виховання творчої особистості, здатної до самореалізації, яка легко адаптується в умовах швидких змін суспільного життя, зорієнтована на загальнолюдські цінності.

    Оновлена бібліотека, це бібліотека з міні-коворкінгом та власним івент-румом, де проходять зустрічі з відомими письменникам, журналістами та акторами. Дітей тут навчать живопису та скетчінгу. Тут необов'язково зберігати тишу, можна робити селфі в фотозонах, валятися на підвіконні та навіть танцювати брейк-данс.

    Бібліотека не лишається осторонь і готує свої online-заходи, серед яких створення власного катологу електроних видать із посиланнями на гугл диск до повнотекстових видань. Вважаючи на ситуацію, ми робимо можливим online-обслуговування.

    

    Завідувачка бібліотеки Андріївського ЗЗСО Задорожня О.І. провела майстер-клас по виготовленню поробок в техніці квілінг. Шкільні бібліотекарі були ознайомлені з технікою виготовлення та з матеріалами, які потрібні для цього. Представлені світлини в презентації відображали: листівки, пасхальні яйця, кошики виготовлені гуртківцями "Творча майстерня".


Немає коментарів:

Дописати коментар

Тренінг ЦМПБ

    09.02.2022 року о 13.00 (у режимі онлайн) працівники Центральної міської публічної бібліотеки Краматорської міської ради   для спільноти...